Cum poți să verifici online valabilitatea RCA-ului, ITP-ului dar și a rovinietei?

Nu este neobișnuit ca un șofer să uite de perioada de valabilitate a anumitor aspecte legate de un autoturism, precum RCA, ITP sau rovinieta. De exemplu, dacă uită să-și reînnoiască polita RCA și este prins, în trafic, de poliție, poate fi amendat cu o suma între 1000 și 2000 de lei, i se va retine certificatul de înmatriculare a mașinii, precum și numerele de înmatriculare, ceea ce nu isi doreste nimeni sa pateasca.

Rovinieta nu are o importanta la fel de mare precum asigurarea RCA si ITP-ul, intrucat rovinieta iti ofera posibilitatea de a circula cu masina pe drumurile nationale, in afara oraselor sau in intravilan. Asa ca ai posibilitatea sa cumperi rovinieta pentru 12 luni si timp de 12 luni poti circula fara nicio problema pe aceste drumuri, fie poti sa o achizitionezi pe perioade mai scurte (intre 1 si 90 de zile).

De ce ar risca cineva atâtea amenzi și sancțiuni cand poate sa aibă toate actele necesare? In momentul ăsta asigurarea RCA se poate incheia online foarte rapid și o poți face din confortul casei și chiar de pe smartphone. Aceasta se poate comanda online fără să te mai deplasezi până la firma de asigurări.

Pe site-ul nostru, puteți găsi ofertele celor mai mari brokeri RCA. Fiecare broker oferă un computer RCA unde puteți introduce date și verifica costul RCA, în funcție de mașină și de șoferul care deține mașina.
Alegeți oferta dvs. preferată de asigurare și veți vedea în câteva minute că polița RCA vă poate aparține.

Nu va dura mult să completați toate câmpurile obligatorii, deoarece dacă aveți toate datele la îndemână, aplicația este ușoară. În ceea ce privește plata asigurării, este la fel de ușor să plătiți RCA online și să primiți politica în formă digitală prin e-mail sau direct în cont.

Indiferent de cât timp alegeți să finalizați RCA, trebuie să vă asigurați că nu va fi exprimat atunci când conduceți mașina. Puteți verifica RCA la fel de simplu ca să îl opriți! În mod similar, în cazul ITP și rovinieta, există metode pentru a verifica validitatea documentelor necesare și puteți utiliza aceste metode pentru a conduce în mod legal pe drumurile publice.

  1. Cum să verifici valabilitatea asigurării RCA online?

Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) pune la dispoziția șoferilor baza de date CEDAM prin intermediul căreia oricine poate verifica valabilitatea unei polițe RCA încheiată pe teritoriul României.
Pentru a primi rezultatul corect, este necesar ca șoferul să introducă fie numărul de înmatriculare, fie seria caroseriei (adică seria de șasiu sau cum i se mai spune, VIN). Șoferul va mai trebui să selecteze data la care se dorește căutarea și să bifeze cele două casete indicate. Rezultatul va fi furnizat pentru data la care este realizată căutarea.

Verificarea se poate face pe website-ul următor: https://www.aida.info.ro/polite-rca

Se poate verifica valabilitatea fie dupa numărul de înmatriculare a mașinii, fie dupa seria de șasiu, în funcție de cum a fost emisa asigurarea RCA. Dacă datele au fost introduse corect site-ul vă arata informațiile ca în poza:

2. Cum să verifici valabilitatea ITP-ului?

Pentru afla valabilitatea ITP-ului simplu și rapid oriunde te-ai afla, ai nevoie doar de o conexiune stabilă la internet. Trebuie, de asemenea, să ai la îndemână următoarele date: nr. CIV-ului sau seria caroseriei a vehiculului.
Site-ul RAR precizează dacă un vehicul anume are sau nu inspecția tehnică periodică la zi, întrucât căutarea în baza de date a valabilității inspecției pentru mașina respectivă se face printr-un program special de verificare ITP.

Verificarea se poate face pe website-ul următor: https://prog.rarom.ro/rarpol/rarpol.asp

Dacă datele au fost introduse corect site-ul vă arata informațiile ca în poza:

verifica itp

3. Cum să verifici valabilitatea rovinietei?

Poți afla valabilitatea rovinietei pe loc cu ajutorul website-ului Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). Căutarea se face pe baza numărului de înmatriculare al mașinii și seria de șasiu. După care este solicitat un cod de verificare individual care trebuie să fie introdus la orice accesare.

Dacă datele au fost introduse corect site-ul vă arata informațiile ca în poza:

Oricine poate sa uite, de asta internetul si digitalizarea a facut posibila verificarea acestor date cu un simplu smartphone sau de la un computer.
Toate aceste instrumente solicita aproape aceleasi date (nr. inmatriculare / seria de sasiu) si toate ofera informatii sigure.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *